16 Nisan 2012 Pazartesi

Köfteli Makarna



Yarım paket makarna

1 Küçük soğan

1 Yemek kaşığı salça

2 Küçük diş sarımsak

1 Çay kaşığı şeker

Birkaç dal maydanoz

1 Su bardağı su

Sıvı yağ, tuz, karabiber

Köftesi için:

200gr. Tavuk kıyması

1 Küçük soğan (rendelenmiş)

1 Çay bardağı bayat ekmek (rondodan geçirilmiş)

2 Küçük diş sarımsak (rendelenmiş)

Karabiber, kırmızı toz biber, pul biber

Kurutulmuş kereviz yaprağı, nane

Kimyon, zerdeçal, tuz

Yapılışı: Köfte malzemeleri bir kaba alınır ve yoğrulur. Küçük toplar yapılıp, kızartılır. Soğan ve sarımsak rendesi tencereye alınır sıvı yağla kavrulur. İncecik kesilmiş maydanoz da eklenerek kavurmaya devam edilir. Salça ilave edilir ve 1-2 dakika kavrulur. 1 Su bardağı su, şeker, tuz, karabiber konulup sos kıvamına gelene kadar pişirilir. Haşlanmış makarna katılır karıştırılır. Kızarmış köfteler de ilave edilip, ocaktan alınır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar