22 Mayıs 2012 Salı

Kızartma Böreği



Hamuru için:

1,5 Su bardağı+1 su bardağından 2 parmak eksik mısır unu

2 Yumurta

1,5 Su bardağı süt

1 Kabartma tozu, tuz

Aldığı kadar un

İçi için:

250gr. Kıyma

300gr. Ispanak

1 Kırmızı biber,

2 Yeşil biber

1 Büyük soğan

Pul biber, karabiber

Kırmızı toz biber, tuz

Sıvı yağ, maydanoz

Yapılışı: Süt ve yumurtalar bir kaba alınıp karıştırılır. Elenmiş unlar, kabartma tozu, tuz ilave edilir. Ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur 1 saat dinlendirilir. İçini hazırlamak için ıspanaklar doğranıp, yıkanır ve haşlanır. Haşlanan ıspanağın fazla suları sıkılır, bir kenarda bekletilir. Soğan ve biberler yemeklik doğrandıktan sonra sıvı yağla birlikte kavrulur. Kıyma ilave edilir kavrulur. Maydanoz konulur karıştırılır. Ispanak, baharatlar, tuz katılır karıştırılır. Ispanaklı kıymalı iç soğutulur. Hamurdan 13 tane beze yapılır ve merdaneyle açılır. İçlerine kıymalı içten konulur. Börekler kızdırılmış yağda kızartıldıktan sonra sıcak olarak ikram edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar