9 Temmuz 2012 Pazartesi

Elmalı ve Havuçlu Kurabiye


1 Yumurta

Yarım su bardağı eritilmiş margarin

Yarım su bardağı pudra şekeri

1 Kabartma tozu, 1 vanilya

Aldığı kadar un

İçi için:

2 Küçük elma

1 Havuç

3 Yemek kaşığı şeker

Tarçın

Yapılışı: Elmalar soyulup rendelenir, 3 yemek kaşığı şekerle birlikte pişirilir. İçine tarçın karıştırılıp ocaktan alınır. Havuç rendeledikten sonra elmalı harca (elmalı iç sıcakken) katılır ve karıştırılır. Kurabiyenin hamurunu hazırlamak için margarin, yumurta, pudra şekeri karıştırılır. Un, vanilya, kabartma tozu eklenir kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Hamur merdaneyle açılır, üzerine soğumuş olan elmalı içten serpilir. Rulo şeklinde sarılıp, 15 parçaya kesilir. Kurabiyeler kesik yerleri üstte gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizilir. Elmalı ve havuçlu kurabiyeler fırında pişirilir. Ilıkken üzerlerine vanilyalı pudra şekeri elenir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar