Kuşbaşı kesilmiş kemiksiz koyun eti az sıvı yağda rengi dönene dek kavrulur. Yeterince su eklenir, et yumuşayana kadar haşlanır. Yemeklik doğranmış soğanla yeşil biberler sıvı yağla birlikte kavrulur. Haşlanan et katılır karıştırılır. Doğranmış mantar ilave edilir kavrulur. Salça, doğranmış maydanoz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, tuz eklenir ve 1-2 dakika daha kavrulur. Haşlanan etin suyu ilave edilir, açık kıvamlı sos haline gelene kadar pişirilir. Süzülür ve bir kenarda bekletilir. Patlıcanlar karnıyarıklık hazırlanır, tuzlu suda bir süre bekletildikten sonra yıkanır. Patlıcanlar kızartılıp, kâğıt havluda fazla yağları alınır. Tepsiye dizilir, içlerine etli harçtan konur. Etli harcın süzülmüş olan salçalı suyu da tepsiye dökülür. Etli karnıyarıkların üzerlerine dilimlenmiş biber ve domatesler konulduktan sonra fırında pişirilir.
23 Temmuz 2012 Pazartesi
Total Pageviews
Son Yazılar
RASTGELE
Popüler Yayınlar
-
Son zamanlarda birçok Kore dizisi izledim. İzlediğim, beğendiğim, tavsiye edebileceğim diziler: Cheese İn The Trap, Splash Splash Love, S...
-
125gr. Margarin (yumuşak) Yarım su bardağı sıvı yağ 1 Yumurta 4 Yemek kaşığı dolusu pudra şekeri 1 Kabartma tozu 2 Vanilya A...
-
Küçük kızlar için örülmüş olan tığ işi bebek elbisesini buradaki blogda buldum.
-
Marifetli hanımların küçük prensesleri için yapabileceği cüzdanı (küçük çantayı) çok beğendim.
-
File işi dantel örneği arayan hanımlar şu blogda çok güzel danteller var. Ben dantel yapmasını bilmiyorum. Etamini çok seviyo...
-
1 Paket sebzeli noodle 1 Su bardağı hamsi balığı (kılçıkları başı içi kuyrukları temizlenmiş) 1 Küçük soğan (piyazlık kesilmiş) 1 ...
-
Kurdele nakışıyla yapılmış olan bu zarif perde tutacağını buradaki blogda buldum.
0 yorum:
Yorum Gönder