Kuşbaşı kesilmiş kemiksiz koyun eti az sıvı yağda rengi dönene dek kavrulur. Yeterince su eklenir, et yumuşayana kadar haşlanır. Yemeklik doğranmış soğanla yeşil biberler sıvı yağla birlikte kavrulur. Haşlanan et katılır karıştırılır. Doğranmış mantar ilave edilir kavrulur. Salça, doğranmış maydanoz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, tuz eklenir ve 1-2 dakika daha kavrulur. Haşlanan etin suyu ilave edilir, açık kıvamlı sos haline gelene kadar pişirilir. Süzülür ve bir kenarda bekletilir. Patlıcanlar karnıyarıklık hazırlanır, tuzlu suda bir süre bekletildikten sonra yıkanır. Patlıcanlar kızartılıp, kâğıt havluda fazla yağları alınır. Tepsiye dizilir, içlerine etli harçtan konur. Etli harcın süzülmüş olan salçalı suyu da tepsiye dökülür. Etli karnıyarıkların üzerlerine dilimlenmiş biber ve domatesler konulduktan sonra fırında pişirilir.
23 Temmuz 2012 Pazartesi
Total Pageviews
Son Yazılar
RASTGELE
Popüler Yayınlar
-
Yabancı etamin sitelerine aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz. Bu siteleri uzun süredir takip ediyorum, harika etamin desenleri var… ...
-
Zeytinyağı tavaya konur kızdırılır. Kuşbaşı doğranmış tavuk etleri ilave edilir ve renkleri dönene dek kavrulur. Küp kesilmiş yeşil biberler...
-
4 Yumurta Yarım küçük boy soğan Küçük bir parça kabak Küçük bir parça pırasa 3 Kök ıspanak 5 Mantar Tuz, karabiber Sıvı yağ ...
-
Tığ işi çiçeklerden yapılmış olan kalpli kapı süsünü buradaki blogda buldum.
0 yorum:
Yorum Gönder