Kuşbaşı kesilmiş kemiksiz koyun eti az sıvı yağda rengi dönene dek kavrulur. Yeterince su eklenir, et yumuşayana kadar haşlanır. Yemeklik doğranmış soğanla yeşil biberler sıvı yağla birlikte kavrulur. Haşlanan et katılır karıştırılır. Doğranmış mantar ilave edilir kavrulur. Salça, doğranmış maydanoz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, tuz eklenir ve 1-2 dakika daha kavrulur. Haşlanan etin suyu ilave edilir, açık kıvamlı sos haline gelene kadar pişirilir. Süzülür ve bir kenarda bekletilir. Patlıcanlar karnıyarıklık hazırlanır, tuzlu suda bir süre bekletildikten sonra yıkanır. Patlıcanlar kızartılıp, kâğıt havluda fazla yağları alınır. Tepsiye dizilir, içlerine etli harçtan konur. Etli harcın süzülmüş olan salçalı suyu da tepsiye dökülür. Etli karnıyarıkların üzerlerine dilimlenmiş biber ve domatesler konulduktan sonra fırında pişirilir.
23 Temmuz 2012 Pazartesi
Total Pageviews
Son Yazılar
RASTGELE
Popüler Yayınlar
-
Son zamanlarda birçok Kore dizisi izledim. İzlediğim, beğendiğim, tavsiye edebileceğim diziler: Cheese İn The Trap, Splash Splash Love, S...
-
İçi için: Kıyma, haşlanmış ıspanak, soğan, Salça, sıvı yağ, maydanoz, tuz, karabiber Sosu için: 1 Şişe soda Yarım su bardağı sıvı ...
-
Sakal ipten yatak örtüsü ve yastık için burayı ve burayı tıklayın.
0 yorum:
Yorum Gönder