16 Temmuz 2012 Pazartesi

Köfteli Şehriye Çorbası



Ramazan boyunca çok yoğun olacağımdan dolayı blog blog gezemeyeceğim. Bu yüzden blog tanıtımlarına ramazan ayı bitene dek ara veriyorum. Ramazan boyunca her hafta üç veya dört yemek, börek, tatlı tarifleri yayınlamaya çalışacağım. İlk tarifim köfteli şehriye çorbası. Derin dondurucudaki artmış tavuk kıymasını görünce aklıma köfteli çorba yapmak geldi. Nasıl bir çorba yapayım diye düşünürken, annem köfteli tel şehriye çorbası yapmamı istedi. Tavuk köfteleri şehriye çorbasına farklı bir lezzet kattı.

Köfteli Şehriye Çorbası

2 Çay bardağı tel şehriye

1 Yemek kaşığı margarin

1 Yemek kaşığı salça

Sıvı yağ, tuzot, karabiber

Köftesi için:

150gr. Tavuk kıyması

Yarım kahve fincanı rondodan geçirilmiş bayat ekmek

1 Minik soğan (rendelenmiş)

Yedi türlü baharatı, tuz

Kızartmak için: Sıvı yağ

Yapılışı: Köfte malzemeleri bir kaba alınır ve yoğrulur. Misketten daha küçük köfteler yapılıp, yağda kızartılır. Tencereye margarinle sıvı yağ konulur. Margarin eritilip, salça eklenir kavrulur. Yeteri kadar su ilave edilir kaynatılır. Şehriye, kızarmış köfteler, tuzot, karabiber katılır ve şehriyeler yumuşayınca ocaktan alınır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar