30 Temmuz 2012 Pazartesi

Tavuklu Patlıcan


350gr. Kuşbaşı tavuk göğsü (kemiksiz ve derisiz)

650gr. Patlıcan

3 Taze soğan

1 Taze sarımsak

Yarım yemek kaşığı biber salçası

1 Yemek kaşığı domates salçası

Sıvı yağ, maydanoz

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber

Yapılışı: Patlıcanlar alacalı soyulur, uzun uzun doğranır ve tuzlu suda bekletildikten sonra yıkanır. Hazırlanan patlıcanlar kızartılır, bir kenarda bekletilir. Taze soğanlarla taze sarımsak ince doğranır sıvı yağda birlikte kavrulur. Tavuk etleri eklenir kavurmaya devam edilir. Salçalar konur, 1-2 dakika daha kavrulur. Doğranmış maydanoz, tuz, baharatlar katılır karıştırılır. Tavukların üzerlerine kızarmış patlıcanlar dizilir, 2 su bardağı sıcak su konur ve yemek pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar