9 Temmuz 2012 Pazartesi

Zarf Böreği



5 Yufka

Sosu için:

1 Su bardağı yoğurt

1 Su bardağı süt

2 Yumurta (sarsının birini ayırın)

100gr. Margarin

İçi için:

Peynir, maydanoz, pul biber

Yapılışı: Margarin eritilip, tüm sos malzemeleriyle birlikte bir kaba alınır ve karıştırılır. İç malzemesi de ayrı bir kapta karıştırılır. Yufkalar aralarına sostan sürülerek üst üstte konur. Kalan sos en üstteki yufkanın üzerine sürülür ve peynirli iç üstüne serpilir. Kenarlarından katlayarak kare haline getirilir. Börek 4 parça olacak şekilde kare kesilir. Sonra da küçük üçgenlere kesilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Çörekotu serpilir ve fırında pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar