24 Eylül 2012 Pazartesi
10 Eylül 2012 Pazartesi
Üzümlü Tart
Gönderen
Selin
Hamuru için:
1 Yumurta
125gr. Yumuşak margarin
3 Yemek kaşığı dolusu şeker
1Vanilya
1 Tutam tuz
Aldığı kadar un
Krema için:
2,5 Su bardağı süt
3 Yemek kaşığı dolusu un
5 Yemek kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı margarin
1 Vanilya
Üzeri için:
1 Paket tart jölesi
1 Kâse üzüm
Yapılışı: Krema malzemeleri tencereye alınır karıştırılır.
Krema sürekli karıştırılarak pişirilir ve soğutulur. Margarin, yumurta, şeker
karıştırılır. Un, tuz, vanilya konur kulak memesi yumuşaklığında bir hamur
yoğrulur. Hamur merdaneyle tart kalıbı boyutunda açılıp, yağlanmış tart
kalıbına konur (benim işim olduğu için daha pratik yaptım hamuru kalıba koyup
elimle yaydım). Çatalla hamurun üzerine hafifçe delikler açılır. Tart hamuru
fırına konur, pişmeye bırakılır. Hamur ilk beş dakikanın içinde kabarırsa
çatalla hafifçe tekrar delinir. Tart hamuru fırında pembeleşene dek pişirilir
ve soğutulur. Tart kalıbından çıkarılır, içine soğumuş olan krema konur.
Üzerine üzümler dizilir. Tart jölesi üzerindeki tarife göre hazırlanır, üzümlü
tartın üzerine dökülür. Üzümlü tart buzdolabında 2-3 saat bekletildikten sonra
ikram edilir.
Sebze Böreği
Gönderen
Selin
Yıllar önce Gülriz Sururi’nin Luna yağları için hazırladığı
bir yemek programı vardı, programın adı A La Luna idi. Sebze böreği tarifini bu programdan
almıştım.
50gr. Kıyma
50gr. Un
1 Çay bardağı soda
50gr. Haşlanmış taze fasulye
1 Küçük kabak
1 Küçük havuç
1 Yeşil biber
2 Taze soğan (ince olanlarından)
Kırmızı toz biber, tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvı yağ
Yapılışı: Kıyma, un,
soda, baharatlar ve tuz karıştırılır. Sebzeler ince kibrit şeklinde kesilir.
Sebzeler kıymalı karışıma katılır karıştırılır. Teflon tavaya sıvı yağ konur
kızdırılır. Sebzeli karışımdan tavaya birer yemek kaşığı konur, arkalı önlü
kızartılır.
Safranlı ve Mısırlı Pilav
Gönderen
Selin
1 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı mısır
1 Kahve fincanı tel şehriye
1 Kahve fincanı sıcak su
Yeterince Sıcak tavuk suyu
1 Tatlı kaşığı dolusu safran
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Yapılışı: 1 Kahve fincanı sıcak suyla safran karıştırılır,
bir kenarda bekletilir. Tel şehriye sıvı yağla birlikte pembeleşene dek
kavrulur. Islatılıp yıkanmış pirinç eklenir kavrulur. Yeterince tavuk suyu,
safranlı su, karabiber tuz ilave edilir pilav pişirilir. Pilav ocaktan alınır
ve içine mısır katılır karıştırılır. Safranlı ve mısırlı pilav demlendikten
sonra ikram edilir.
Sebze Çorbası
Gönderen
Selin
1 Patates, 1 kabak
1 Havuç, 1 kereviz
2 Küçük pırasa
200gr. Mantar
4 Minik soğan
1 Yeşil biber
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı biber salçası
1 Yemek kaşığı margarin, sıvı yağ
1 Yemek kaşığı dolusu un
Dereotu ve tuz
Yapılışı: Patates, kabak, kereviz, havuç ve soğanlar
temizlenir. Sebzeler yıkandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır.
Pırasalar, yeşil biber temizlenip yıkandıktan sonra küçük küçük doğranır.
Margarinle sıvı yağ tencereye alınır, margarin eritilir. Hazırlanan sebzeler
ilave edilir 4-5 dakika sotelenir. Doğranmış mantar eklenir 1-2 dakika daha sotelenir.
Salçalar konur kavrulur. Un katılır biraz çevrilir ve yeterince su, tuz, ince
doğranmış dereotu katılır. Sebzeler yumuşayana kadar çorba pişirilir.
Total Pageviews
Son Yazılar
RASTGELE
Popüler Yayınlar
-
Son zamanlarda birçok Kore dizisi izledim. İzlediğim, beğendiğim, tavsiye edebileceğim diziler: Cheese İn The Trap, Splash Splash Love, S...
-
İçi için: Kıyma, haşlanmış ıspanak, soğan, Salça, sıvı yağ, maydanoz, tuz, karabiber Sosu için: 1 Şişe soda Yarım su bardağı sıvı ...
-
Sakal ipten yatak örtüsü ve yastık için burayı ve burayı tıklayın.