8 Ekim 2012 Pazartesi

Çin Eriştesi



200gr. Çin eriştesi (ince olanlarından)
Yarım turp (küçük boy turbun yarısı)
1 Küçük patates
1 Kök ıspanak
Küçük bir parça pırasa
Küçük bir parça beyaz lahana
2 Büyük diş sarımsak
4 Taze fasulye
1 Taze soğan
1 Minik havuç
Yarım kırmızı biber
2 Sivri biber
2 Büyük boy mantar
3 Yemek kaşığı soya sosu
Sıvı yağ, tuz
Köri, karabiber
Yapılışı: Patates, turp, havuç, taze fasulyeler, biberler, lahana, pırasa temizlenir yıkanır ve ince kibrit şeklinde kesilir. Hazırlanan sebzeler tencereye alınır. Sebzelere sıvı yağ ilave edilip, sebzeler sotelenir. İnce ince doğranmış ıspanak ve sarımsaklar, doğranmış mantarlar, kibrit şeklinde kesilmiş taze soğan da tencereye aktarılıp 1-2 dakika daha sotelenir. Yeterince su ilave edilir, 1 taşım kaynatılır. Erişte, soya sosu, baharatlar, tuz konur. Erişte yumuşayana dek pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar