8 Ekim 2012 Pazartesi

Tarçınlı Çikolatalı Kurabiye


125gr. Margarin (yumuşak)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 Yumurta
4 Yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
1 Kabartma tozu
2 Vanilya
Aldığı kadar un
1 Paket sütlü çikolata (80gr.)
1 Çay kaşığı tarçın
Yapılışı: Margarin, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri karıştırılır. Un, kabartma tozu ve vanilyalar eklenir kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Hamur iki parçaya kesilir. Hamurun birine tarçın ve yarım paket küçük kesilmiş çikolata karıştırılır. Yuvarlak şekiller verilir. Diğer hamurdan parçalar koparılır, bazılarının içlerine çikolata parçaları konur yuvarlak şekiller verilir. Bazılarına da yuvarlak şekiller verilip, üzerlerine çikolata parçaları batırılır. Hazırlanan kurabiyeler fırında pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar