21 Ocak 2013 Pazartesi

Tavuklu Karnıyarık


200-250gr. Kemiksiz derisiz kuşbaşı tavuk göğsü
Yarım su bardağı yemeklik doğranmış yeşil biber
Yarım su bardağı yemeklik doğranmış kırmızı biber
1 Kâse mantar (küp kesilmiş)
1 Soğan (yemeklik doğranmış)
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 Yemek kaşığı domates salçası
2,5 Su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, pul biber, kekik, fesleğen
6 Patlıcan, sıvı yağ
Yapılışı: Soğanlar ve biberler sıvı yağla birlikte kavrulur. Tavuk eti ilave edilir, renkleri dönene dek çevrilir. Mantarlar eklenir 3-4 dakika daha çevrilir. Salçalar konur kavrulur. 2,5 Su bardağı sıcak su, baharatlar, tuz eklenir.  Pişirdikten sonra suyu süzülür. Patlıcanlar karnıyarıklık hazırlanır kızartılır. Patlıcanlar fırın tepsisine alınır içlerine tavuklu iç doldurulur. Süzüp bir kenarda beklettiğiniz salçalı su tepsiye dökülür ve tavuklu karnıyarık fırında pişirilir.  

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar