18 Şubat 2013 Pazartesi

Kabak Soteli Tavuk



4 Parça tavuk göğsü
2 Kabak
2 Küçük soğan
Sızma zeytinyağı
Köfte baharatı, kekik
Tuz, karabiber
Yapılışı: Soğanlar piyazlık doğranır, zeytinyağında sotelenir. Yarım ay kesilmiş kabaklar da eklenir, kabaklar dirili olacak şekilde sotelenir. Tuz ve karabiber ilave edilir, ocaktan alınır. Tavuk etleri şerit şerit kesilir zeytinyağında kavrulur. Tuz, kekik, köfte baharatı (kırmızı renkte olan ve hafif çemen tadında olan acılı köfte baharatından kullandım) konur 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alınır. Kabak soteyle birlikte servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar