18 Şubat 2013 Pazartesi

Mayalı ve Kabartma Tozlu Poğaça



1 Çay bardağı sıcak süt
1 Çay bardağı sıvı yağ
2 Yumurta (1 sarısı üzerine)
1 Paket ınstant maya
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un, tuz
İçi için:
100gr. Kıyma
1 Küçük soğan
1 Küçük patates
Sıvı yağ, tuz, karabiber, kekik
Yapılışı: Kıyma, ince doğranmış soğan,  minik minik doğranmış patates tavaya alınır. Sıvı yağda birlikte kavrulur. Tuz ve baharatlar konulur, 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alınır. Hamuru için süt, yağ, yumurtalar bir kaba alınır karıştırılır. Un, tuz, maya, kabartma tozu eklenir ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamurun üzerine nemli bir bez örtülür, kabarana kadar bekletilir. Hamurdan parçalar koparılır, içlerine kıymalı harçtan koyulur (bazılarını peynirli yaptım). Poğaça şekilleri verilir, tepsiye alınır ve tepsi mayası verdirilir. Poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürülür, susam serptikten sonra fırında pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar