7 Aralık 2013 Cumartesi

Fırında Çupra



Fırında çupranın tarifini Pembe Tatlardan aldım. Orijinal tarifte çupraların içlerine limon dilimleri konuluyordu. Ben limon yerine maydanoz koydum. Çok leziz bir yemekti, özellikle soğan balığa çok yakışmıştı.


Temizlenmiş ve yıkanmış çupra balıkları süzgece alınır, süzgeçte bir süre bekletilir. Tepsiye pişirme kâğıdı serilir. Çupralar tepsiye dizilir. Yarım ay şeklinde kesilmiş soğanlar balıkların içlerine koyulur. Doğranmış maydanoz, tuz, karabiber de balıkların içlerine koyulur. Balıkların üzerlerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürülür, fırında pişirilir.

1 yorum:

resim defterimm dedi ki...

Ellerine sağlık :)

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar