7 Aralık 2013 Cumartesi

Jöleli Pasta



1 Paket pötibör bisküvi (35adet)
1 Çay bardağı yer fıstığı
2 Yemek kaşığı margarin
Kreması İçin:
1 Paket vanilyalı puding, süt
Üzerine:
2 Şeftali
Çekirdeksiz yeşil üzüm
File yeşil fıstık
1 Paket vişneli jöle


Yapılışı: Bisküviler rondoda toz haline getirilir. Bisküviler, eritilmiş yağ, iri dövülmüş yer fıstığı, gerekirse bir miktar su karıştırılır ve hamur haline gelene dek yoğrulur. Bisküvi hamuru ıslatılmış tart kalıbına bastırılarak yerleştirilir. Buzdolabında 20 dakika bekletilir. Vanilyalı puding üzerindeki tarife göre pişirilir (üzerinde 3,5 su bardağı sütle pişirin yazıyordu 3 su bardağı sütle pişirdim). Puding bisküvi hamurunun üzerine dökülür, yayılır ve buzdolabında iyice soğutulur. Jöle üzerindeki tarife göre hazırlanır. Soyulup dilimlenmiş şeftaliler ve üzümler soğuyan pastanın üzerine konur. Arzuya göre file yeşil fıstık serpilir. Meyvelerin üzerine hazırlanan jöle dökülür. Jöleli pasta buzdolabında 1 gece bekletildikten sonra servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar