Buradaki sitede bulduğum
zarif broşu çok beğendim. Broşun yapılışını burada bulabilirsiniz.
28 Ocak 2014 Salı
21 Ocak 2014 Salı
14 Ocak 2014 Salı
Bulgur Köftesi
Gönderen
Selin
Bulgurla yapılan köfteleri çok severim Her Tatdan Çeşni
adlı blogda bulgur
köftesini görünce bunu denemeliyim dedim. Bulgur köftesini denediğime pişman
olmadım enfes bir tadı vardı.
500gr. İnce bulgur
3 Yemek kaşığı dolusu un
1 Yumurta
1 Orta boy soğan
2 Büyük diş sarımsak
5 Yemek kaşığı salça
1 Kâse sarımsaklı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, kimyon
Yapılışı: Bulgurun üstüne yeterince kaynar su dökülür, üstüne
bir kapak kapatılır ve bulgur kabarana kadar bekletilir. Bulgur kabarınca içine
un, 2 yemek kaşığı salça, baharatlar, rendelenmiş soğan, yumurta, tuz konulur
iyice yoğrulur. Sert ve yapışkan bir hamur olana dek yoğrulur. Küçük küçük top
köfteler yapılır, içine tuz eklenmiş kaynar suda köfteler haşlanır. Köfteleri
süzülüp servis tabağına alınır. İnce doğranmış sarımsaklar sıvı yağda kavrulur.
3 Yemek kaşığı salça katılır, salça da kavrulur ve ocaktan alınır. Sarımsaklı
yoğurt köftelerin üzerine dökülür. Üzerine salçalı sostan dökülür ve servis
yapılır.
Yumurta Akı Omleti
Gönderen
Selin
4 Yumurta akı
1 Küçük patates
Küçük bir parça kırmızı biber
6 Taze fasulye
1 Taze soğan
1 Parça tereyağı
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Yapılışı: Tüm sebzeler ince kibrit şeklinde kesilir. Tavaya
biraz sıvı yağ konur ve kızdırılır. Sırasıyla taze fasulye, patates, kırmızı
biber, taze soğan tavaya alınır sotelenir. Tuz,
karabiber katılır ocaktan alınır. Hazırlanan sebze sote başka bir kaba
aktarılır. Tereyağı tavaya alındıktan sonra eritilir. Yumurta akları tuz ve
karabiberle birlikte çırpılır tavaya konur. Üzerine sebze sote konur ve omlet
pişirilir.
Pırasa Yemeği
Gönderen
Selin
1kg. Pırasa
4 Küçük havuç
1 Soğan
1 Yemek kaşığı bulgur
1 Yemek kaşığı pirinç
1 Yemek kaşığı salça
1 Tatlı kaşığı şeker
Sızma zeytinyağı, tuz
Yapılışı: Yemeklik doğranmış soğan zeytinyağında pembeleşene dek
kavrulur. Salça eklenir 1-2 dakika daha kavrulur. Doğranmış pırasayla havuç
ilave edilir karıştırılır. Pirinç, bulgur, tuz, şeker, yeterince sıcak su
katılır yemek pişirilir.
13 Ocak 2014 Pazartesi
Total Pageviews
Son Yazılar
RASTGELE
Popüler Yayınlar
-
Son zamanlarda birçok Kore dizisi izledim. İzlediğim, beğendiğim, tavsiye edebileceğim diziler: Cheese İn The Trap, Splash Splash Love, S...
-
Piece (Japon Dizisi) Kill Me Heal Me (Kore Dizisi) Old Goodbye (Kore Filmi) Nabrut'un blogunda görünce seyretmeye ...
-
Yabancı etamin ve yabancı elişi bloglarına aşağıdaki adreslerden ve ayrıca onların blog listelerinden ulaşabilirsiniz... http://creazionif...
-
250gr. Margarin 3 Yumurta 1,5 Su bardağı şeker 1 Su bardağı süt 2 Su bardağı un 50gr. Kakao 1 Kabartma tozu Ayrıca: Yarım su...