2 Haziran 2014 Pazartesi

Pırasa Mücveri


Pırasa mücverinin tarifini Feray hanımın blogundan aldım. Sebze böreği gibi yumuşacık enfes bir tadı vardı. Pırasa mücveri soğukta güzel oluyor ama sıcak daha lezzetli geldi bana. Orijinal tarifinde pırasanın yeşil yerleri kullanılmıştı ben beyaz yerlerini kullandım. Ayrıca her zamanki gibi tarifte ufak değişiklikler yaptım. Pırasa mücverini çok az yağda kızarttığım için çok hafif ve nefis bir mücver oldu.


2,5 Adet pırasa (195gr.)
1 Havuç
2 Yumurta
2 Yemek kaşığı dolusu un
1,5 Yemek kaşığı mısır unu
Yarım paket kabartma tozu
Dereotu, maydanoz
Karabiber, kırmızı toz biber
Sıvı yağ, tuz

Yapılışı: Pırasaları incecik doğrayın. Havucu rendeleyin. Teflon tavada ikisini birlikte az sıvı yağla kavurun. Derin bir kâsede yumurtaları çırpıp üzerine kavrulmuş sebzeyi, 2 yemek kaşığı sıvı yağı, diğer malzemeleri ilave edin ve karıştırın. Teflon tavada çok az sıvı yağı kızdırın. Tavaya birer yemek kaşığı sebzeli karışımdan koyun. Kaşığın arkasıyla üzerlerine hafifçe bastırın. Pırasa mücverini kısık ateşte arkalı önlü kızartın. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar