17 Kasım 2014 Pazartesi

Balıklı Noodle




1 Paket sebzeli noodle
1 Su bardağı hamsi balığı (kılçıkları başı içi kuyrukları temizlenmiş)
1 Küçük soğan (piyazlık kesilmiş)
1 Küçük kırmızı biber (şerit kesilmiş)
1 Küçük ince pırasa (iri kesilmiş)
1 Küçük havuç (şerit kesilmiş)
1 Küçük patates (şerit kesilmiş) 
1 Küçük kabak (şerit kesilmiş)
2 Diş sarımsak (dilimlenmiş)
2 Yemek kaşığı soya sosu
Yarım yemek kaşığı biber salçası
4 Su bardağı su, gerekirse tuz
Yapılışı: Tencereye 4 su bardağı su konur ve kaynıtılır. Soya sosu ve salça küçük bir kaseye alınır. Az su ilavesiyle salça ezilir. Salça kaynayan suya ilave edilir ve karıştırılır. Noodle iri parçalara kırılır tencereye konur. Doğranmış sebzeler ve noodle paketinin içinden çıkanlar eklenir karıştırılır. Gerkilirse tuz ilave edilir. Ocağın altı kısılır, en kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişmeye bırakılır. Sebzelerin pişmesine yakın (sebzeler dirili kalacak şekilde pişirilecekler), balıklar ilave edilip karıştırılır. 4-5 Dakika daha pişirilir ve ocaktan alınır.


0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar