12 Eylül 2017 Salı

Kremalı Tart Kek


Hamuru İçin:
2 Yumurta
1 Çay bardağı şeker
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı sıvı yağ
3 Çay bardağı un
1 Vanilya
1 Kabartma tozu

Kreması İçin:
2 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı dolusu un
2 Yemek kaşığı şeker
1 Vanilya

Yapılışı: Kremasını hazırlamak için, tüm krema malzemeleri küçük bir tencereye konulur ve karıştırılır. Sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır. Keki hazırlamak için, yumurtalarla şeker mikserle çırpılır. Süt ve yağ eklenip çırpılır. Un, vanilya, kabartma tozu konur. Pürüzsüz olana dek çırpılır. Kalıp sıvı yağla yağlanır ve az un serpilir. Hamur kalıba dökülür, fırında pişirilir. Kalıp tepsiye ters çevrilip çıkarılır. Soğuyunca üzerine kreması dökülüp yayılır. Üzeri mevsim meyveleriyle süslenir. Buzdolabında 1 saat bekletildikten sonra servis yapılır.


Not: Kremayı kullanmadan önce mikserle pürüzsüz olana kadar iyice çırpın. Ayrıca ben kek hamuruna 1 çay bardağı yerine yarım çay bardağı şeker koyuyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar