17 Ekim 2017 Salı

İki Renkli Kurabiye


1 Yumurta
1 Yemek kaşığı dolusu tereyağı (50gr.)
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
3 Yemek kaşığı pudra şekeri
2 Yemek kaşığı nişasta
1 Çay kaşığı dolusu kabartma tozu
Aldığı kadar un, süt
1 Paket (40gr.) sütlü çikolata

Üzeri İçin:
Bitter çikolata, yer fıstığı, süt

Yapılışı: Tereyağı, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri karıştırılır. Nişasta, kabartma tozu, un eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Sütlü çikolata az sütle birlikte yanmaz tavada sürekli karıştırılarak eritilir. Hamur iki parçaya kesilir. Hamurun bir parçasına eritilmiş çikolata katılır ve  yoğrulur. İki hamur da rulo şekline getirilir. İkisi de ortalarından kesilip birleştirilir ve iki renkli şekli verilir. Kurabiye hamuru dilim dilim kesildikten sonra pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizilir. Kurabiyeler fırında pişirilip soğutulur. Bitter çikolata az sütle birlikte yanmaz tavada sürekli karıştırılarak eritilir. Çay kaşığı yardımıyla kurabiyelerin üzerlerine gezdirilir. Yer fıstığı rondo da iri parçalanır ve kurabiyelerin üzerlerine serpilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar