17 Ekim 2017 Salı

Krem Şantili Muhallebi


Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
2,5 Su bardağı süt
1,5 Yemek kaşığı dolusu kakao
Yarım yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin:
1 Paket krem şanti
1 Su bardağı süt
Ayrıca:
Hindistan cevizi rendesi

Yapılışı: Un, şeker, kakao, süt tencereye alınır ve mikserle çırpılır. Tereyağı eklenir, muhallebi sürekli karıştırılarak pişirilir. Muhallebi ocaktan alınıp, 5 dakika mikserle çırpılır. Küçük bir tepsiye hindistan cevizi serpilir. Sıcak muhallebi tepsiye dökülüp yayılır. Muhallebi buzdolabında soğuyana kadar bekletilir. Muhallebi soğuyunca üzerine 1 su bardağı sütle birlikte çırpılmış krem şanti koyulup yayılır. Üzerine hindistan cevizi rendesi serpilir. Buzdolabında 1 gece bekletilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar