17 Ekim 2017 Salı
Mayalı El Açması Börek
Gönderen
Selin
2 Yumurta (1 sarısı üzerine)
100gr. Yumuşak tereyağı
1 Su bardağı süt
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
1 Paket yaş maya
1 Yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un, tuz
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı, çörekotu
İçi İçin:
Beyaz peynir, ekşimik, maydanoz
Küçük doğranmış kaşar peyniri
Ayrıca:
Tereyağı ve sıvı yağ
Yapılışı: Maya, ılık süt, şeker karıştırılıp maya iyice ezilir. Üzerine bir kapak kapatılır, 15 dakika bekletilir. Yumurtalar, tereyağı, sıvı yağ eklenir karıştırılır. Un ve tuz eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Üzeri streç folyoyla kapatılır. Hamur kabarana kadar bekletilir. İç malzemesi ayrı bir kapta karıştırılır. Hamurdan bezeler hazırlanır. Hamur bezeleri merdane veya oklavayla açılabildiği kadar açılır. Üzerlerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımından serpilir. Üzerlerine peynirli içten konur, rulo şeklinde sarılır. Hazırlanan börekler ortalarından ikiye kesilir. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye börekler dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, çörekotu serpilir. Tepsi mayası verdirmeden fırında pişirilir. Börekler 1 gece bekletildikten sonra servis yapılır.
Not: Böreklerin bazılarını patatesli yaptım. Patatesli içi hazırlamak için, haşlanmış patatesler soyulur ve ezilir. Eritilmiş tereyağına patatesler, doğranmış maydanoz, tuz, karabiber, pul biber eklenip kavrulur. Patatesli iç soğuyunca börekte kullanılır.
Total Pageviews
Son Yazılar
RASTGELE
Popüler Yayınlar
-
Son zamanlarda birçok Kore dizisi izledim. İzlediğim, beğendiğim, tavsiye edebileceğim diziler: Cheese İn The Trap, Splash Splash Love, S...
-
Piece (Japon Dizisi) Kill Me Heal Me (Kore Dizisi) Old Goodbye (Kore Filmi) Nabrut'un blogunda görünce seyretmeye ...
-
Yabancı etamin ve yabancı elişi bloglarına aşağıdaki adreslerden ve ayrıca onların blog listelerinden ulaşabilirsiniz... http://creazionif...
-
250gr. Margarin 3 Yumurta 1,5 Su bardağı şeker 1 Su bardağı süt 2 Su bardağı un 50gr. Kakao 1 Kabartma tozu Ayrıca: Yarım su...
0 yorum:
Yorum Gönder