17 Ekim 2017 Salı

Mayalı Tereyağlı Poğaça



2 Yumurta (1 sarısı üzerine)
100gr. Yumuşak tereyağı
1 Su bardağı süt
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
1 Paket yaş maya
1 Yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un, tuz

İçi İçin:
Beyaz peynir, ekşimik, maydanoz
Küçük doğranmış kaşar peyniri

Üzeri İçin:
Yumurta sarısı, çörekotu


Yapılışı: Maya, ılık süt, şeker karıştırılıp maya iyice ezilir. Üzerine bir kapak kapatılır, 15 dakika bekletilir. Yumurtalar, tereyağı, sıvı yağ eklenir karıştırılır. Un ve tuz eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Üzeri streç folyoyla kapatılır. Hamur kabarana kadar bekletilir. İç malzemesi ayrı bir kapta karıştırılır. Hamur kabarınca,  parçalar koparılır ve elle biraz açılır. peynirli içten konur, yuvarlak şekiller verilir. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çörekotu serpilir. Poğaçalara tepsi mayası verdirilir ve fırında pişirilir. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar