Biliyorum birçok kimse sakatat sevmez ama biz seviyoruz. Akciğer yahnisini uzun süre önce yapmıştım, yayınlamak bugüne kısmetmiş.
Akciğer Yahnisi
1 Adet akciğer
1 Soğan
3 Biber
1 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı salça
1 Defne yaprağı
Maydanoz
Sıvı yağ
Tuz, karabiber, kekik, pul biber
Kimyon, kırmızı toz biber
Yapılışı: Yemeklik doğranmış soğan ve biberler sıvı yağda kavrulur. Ciğer küp kesilip soğanlara eklenip kavrulur. Un ve ince kesilmiş maydanoz konulur kavrulur. Salça eklenir biraz çevrilir. 2 Su bardağı su, baharatlar ilave edilir. Yahninin pişmesine yakın tuz konulur ocaktan alınır.
0 yorum:
Yorum Gönder