26 Ağustos 2010 Perşembe

Akciğer Yahnisi



Biliyorum birçok kimse sakatat sevmez ama biz seviyoruz. Akciğer yahnisini uzun süre önce yapmıştım, yayınlamak bugüne kısmetmiş.


Akciğer Yahnisi

1 Adet akciğer

1 Soğan

3 Biber

1 Yemek kaşığı un

1 Yemek kaşığı salça

1 Defne yaprağı

Maydanoz

Sıvı yağ

Tuz, karabiber, kekik, pul biber

Kimyon, kırmızı toz biber

Yapılışı: Yemeklik doğranmış soğan ve biberler sıvı yağda kavrulur. Ciğer küp kesilip soğanlara eklenip kavrulur. Un ve ince kesilmiş maydanoz konulur kavrulur. Salça eklenir biraz çevrilir. 2 Su bardağı su, baharatlar ilave edilir. Yahninin pişmesine yakın tuz konulur ocaktan alınır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar