Bu sevimli amigurumi tavşanları yapmak isterseniz, yapım
aşamaları burada.
25 Mart 2013 Pazartesi
18 Mart 2013 Pazartesi
11 Mart 2013 Pazartesi
4 Mart 2013 Pazartesi
Yoğurtlu Köfteli Kebap
Gönderen
Selin
Kıyma, rondodan geçirilmiş bayat ekmek, rendelenmiş soğan,
ince doğranmış maydanoz, yumurta, tuz, karabiber, pul biber, nane, kimyon,
kırmızı toz biber bir kapta yoğrulur. Köfte şekilleri verilir kızartılır. Biber
salçasıyla domates salçası sıvı yağla birlikte kavrulur. Yeterince su eklenir,
koyuca sos kıvamında bir sos pişirilir. Pideler doğranır, yağ koymadan tavada
ısıtılır. Servis tabağına pideler alınır, üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
Köfteler dizilir, köftelerin üzerlerine salçalı sos gezdirilir.
Jambonlu Pizza
Gönderen
Selin
2 Ekmek hamuru
Sosu için:
1 Yemek kaşığı salça
Yarım kahve fincanı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kekik, az su
Üzeri için:
5 Dilim jambon
9 Haşlanmış mantar
1 Su bardağı küp doğranmış kırmızı biber
2 Yeşil biber
2 Domates
2 Küçük soğan
Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı: Sos malzemeleri bir kaba alınır karıştırılır ve
bir kenarda bekletilir. Ekmek hamuru yağlanmış tepsiye yayılır, çatalla birkaç
yerinden hafifçe delinir. Üzerine salçalı sos sürülür. Tepsideki hamurun
üzerine dilimlenmiş mantarlar, küp doğranmış jambonlar, kırmızı biber, ince
doğranmış yeşil biber, piyazlık kesilmiş soğan (katlarından ayrılmış olarak),
dilimlenmiş domates konur. Hazırlanan pizza fırında pişirilir. Üzerine kaşar peyniri
rendesi serpilir, kaşarlar eriyene dek fırında tutulur.
Muzlu Bisküvi Pastası
Gönderen
Selin
1 Paket pötibör bisküvi
1 Paket krem şanti
1 Paket vanilyalı puding
1 Paket kahve (tek içimliklerden)
1 Yemek kaşığı tereyağı
4 Adet Muz
Süt, hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: 1 Su bardağı sütle kahve karıştırılır. 1 Su
bardağı+çeyrek su bardağı sütle birlikte krem şanti çırpılır. Bisküviler
kahveli sütle ıslatılır ve tepsiye dizilir. Üzerine krem şanti sürülür,
dilimlenmiş muzlar dizilir. Üzerine tekrar kahveli sütle ıslatılmış bisküviler
dizilir (elinizdeki malzeme bitene dek bu şekilde devam edin). En üstüne krem
şantiyi sürülür, buzdolabına kaldırılır. Puding süt ve tereyağıyla birlikte
üzerinde yazan tarife göre pişirilir (pudingi süt miktarını yarım su bardağı
azaltarak pişirdim). Puding soğuyunca pastanın üzerine dökülür. Pastanın üstüne
boca hindistan cevizi serpilir, istenilen şekilde süslenir. Muzlu bisküvi
pastası buzdolabında birkaç saat bekletildikten sonra servis yapılır.
Total Pageviews
Son Yazılar
RASTGELE
Popüler Yayınlar
-
Ev usulü gözlemeyi ilk kez yaptım ve çok beğendim. Gözlemenin içine istediğiniz harcı koyabilirsiniz. Gözlemeleri Patatesli, ıspanaklı, ...
-
Kurdele nakışıyla yapılmış olan bu zarif perde tutacağını buradaki blogda buldum.
-
Linkleri tıklayınca birbirinden güzel etamin desenlerine ulaşabilirsiniz. http://www.pinterest.com/silverwing67/x-stitch-berlin-and-antiqu...
-
450gr. (3 küçük boy) kabak 1 Küçük soğanın suyu 1 Su bardağı uzun taneli jasmin pirinç Yarım kahve fincanı+1,5 yemek kaşığı soya sosu...
-
Elde açma ıspanaklı kol böreğinin tarifini Kemal Paşa Tatlısı adlı siteden aldım. İlk başta yapabilirmiyim diye korktum ama açılması kol...