17 Ekim 2017 Salı

Krem Şantili Muhallebi


Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
2,5 Su bardağı süt
1,5 Yemek kaşığı dolusu kakao
Yarım yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin:
1 Paket krem şanti
1 Su bardağı süt
Ayrıca:
Hindistan cevizi rendesi

Yapılışı: Un, şeker, kakao, süt tencereye alınır ve mikserle çırpılır. Tereyağı eklenir, muhallebi sürekli karıştırılarak pişirilir. Muhallebi ocaktan alınıp, 5 dakika mikserle çırpılır. Küçük bir tepsiye hindistan cevizi serpilir. Sıcak muhallebi tepsiye dökülüp yayılır. Muhallebi buzdolabında soğuyana kadar bekletilir. Muhallebi soğuyunca üzerine 1 su bardağı sütle birlikte çırpılmış krem şanti koyulup yayılır. Üzerine hindistan cevizi rendesi serpilir. Buzdolabında 1 gece bekletilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

  • İzlediğim Kore Dizileri22/09/2017 - 0 Yorum Var
  • Tığ İşi Çanta Yapımı14/09/2013 - 0 Yorum Var
  • Kore Dizileri20/07/2016 - 0 Yorum Var
  • Renkli Bere15/12/2014 - 0 Yorum Var
  • Bardak Altlığı28/05/2012 - 0 Yorum Var
  • İğnelik24/08/2010 - 0 Yorum Var
  • Elmalı Örtü05/05/2015 - 0 Yorum Var
  • Kill Me Heal Me (Kore Dizisi)-Old Goodbye (Kore Filmi)-Piece (Japon Dizisi)25/05/2015 - 0 Yorum Var
  • El İşi Çerçeve29/09/2014 - 1 Yorum Var
  • Taç07/01/2013 - 0 Yorum Var

Popüler Yayınlar