Navigation Menu

17 Ekim 2017 Salı

Krem Şantili Muhallebi


Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
2,5 Su bardağı süt
1,5 Yemek kaşığı dolusu kakao
Yarım yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin:
1 Paket krem şanti
1 Su bardağı süt
Ayrıca:
Hindistan cevizi rendesi

Yapılışı: Un, şeker, kakao, süt tencereye alınır ve mikserle çırpılır. Tereyağı eklenir, muhallebi sürekli karıştırılarak pişirilir. Muhallebi ocaktan alınıp, 5 dakika mikserle çırpılır. Küçük bir tepsiye hindistan cevizi serpilir. Sıcak muhallebi tepsiye dökülüp yayılır. Muhallebi buzdolabında soğuyana kadar bekletilir. Muhallebi soğuyunca üzerine 1 su bardağı sütle birlikte çırpılmış krem şanti koyulup yayılır. Üzerine hindistan cevizi rendesi serpilir. Buzdolabında 1 gece bekletilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder