Hamsiler temizlenir (kılçıkları da çıkarılacak) yıkanır.
Hazırlanan hamsiler süzgeçte bekletilir. Bol soğan piyazlık doğranır tavaya
alınır. Üzerine dilimlenmiş sarımsaklar ve doğranmış maydanozlar serpilir. Hazırlanan
hamsiler tavadaki malzemenin üstüne dizilir. Biraz sıvı yağ, karabiber, tuz,
yeteri kadar su çırpılır hamsilerin üzerine gezdirilir. Limon dilimleri de
hamsilerin üzerine konur ve bir kapak kapatılır. Kısık ateşte pişirilir.
10 Aralık 2012 Pazartesi
Total Pageviews
Son Yazılar
RASTGELE
Popüler Yayınlar
-
Fırında çupranın tarifini Pembe Tatlardan aldım. Orijinal tarifte çupraların içlerine limon dilimleri konuluyordu. Ben limon yer...
-
10 Bölümlük güzel bir dizi olan Nail Shop Paris adlı Kore dizisinin konusu kısaca şöyle: Hikaye, Hong Yeo-Joo adlı kadın karakterin ken...
1 yorum:
hamsinin tam zamanı bol bol yemeli elinize sağlık
Yorum Gönder