Giresun’a
ait olan elde açma pirinçli böreğin tarifini Star Tv’den aldım. Börekte ufak
değişiklikler yaptım. Pirinçli açma böreğin farklı ve lezzetli bir tadı vardı.
Değişik elde açma börek arayanlar pirinçli açma böreği deneyebilirler.
Pirinçli Açma Börek
Hamuru için:
5 Su bardağı un
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
İçi için:
2 Su bardağı pirinç
2 Soğan (incecik doğranacak)
Maydanoz (ince doğranacak)
1 Kahve fincanı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Nane, kırmızı toz biber
(baharatlar birer çay kaşığı, nane 1 tatlı kaşığı konacak)
Üzeri için:
1 Yemek kaşığı tereyağı veya margarin
4 Yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: Pirinç haşlanır süzülür, soğuk sudan geçirilir. Tüm iç
malzemesi karıştırılır (soğan çiğden konacak). Hamur malzemeleri de ayrı bir
kapta karıştırılır, ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. Hamurdan 7 adet beze
yapılır, 20 dakika dinlendirilir. Hamurlar unlanarak merdaneyle açılır. Üzerlerine
bolca pirinçli içten serpilir, rulo şeklinde sarılır. Yağlanmış tepsiye kol
böreği şeklinde koyulur. Üzerinin malzemeleri tavaya alınır eritilir ve böreğin
üzerine sürülür. Hazırlanan börek fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder