25 Mart 2014 Salı

Pirinçli Açma Börek


Giresun’a ait olan elde açma pirinçli böreğin tarifini  Star Tv’den aldım. Börekte ufak değişiklikler yaptım. Pirinçli açma böreğin farklı ve lezzetli bir tadı vardı. Değişik elde açma börek arayanlar pirinçli açma böreği deneyebilirler.


Pirinçli Açma Börek

Hamuru için:
5 Su bardağı un
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
İçi için:
2 Su bardağı pirinç
2 Soğan (incecik doğranacak)
Maydanoz (ince doğranacak)
1 Kahve fincanı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Nane, kırmızı toz biber
(baharatlar birer çay kaşığı, nane 1 tatlı kaşığı konacak)
Üzeri için:
1 Yemek kaşığı tereyağı veya margarin
4 Yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı: Pirinç haşlanır süzülür, soğuk sudan geçirilir. Tüm iç malzemesi karıştırılır (soğan çiğden konacak). Hamur malzemeleri de ayrı bir kapta karıştırılır, ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. Hamurdan 7 adet beze yapılır, 20 dakika dinlendirilir. Hamurlar unlanarak merdaneyle açılır. Üzerlerine bolca pirinçli içten serpilir, rulo şeklinde sarılır. Yağlanmış tepsiye kol böreği şeklinde koyulur. Üzerinin malzemeleri tavaya alınır eritilir ve böreğin üzerine sürülür. Hazırlanan börek fırında pişirilir.  

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar