Karamel şerbetli tatlının tarifini karamela
sepetinden aldım.
Tatlının asıl adı karamelli kusursuz pastaydı, şerbetli olduğu için adını
karamel şerbetli tatlı olarak değiştirdim. Karamel şerbetli tatlının, karamelli
etimek tatlısı tadında nefis bir tadı vardı.
Keki için:
3 Yumurta
3 Kahve fincanı şeker
3 Kahve fincanı un
1 Kabartma tozu
Kreması için:
1 Litre süt
2 Yemek kaşığı dolusu buğday nişastası
2 Yemek kaşığı dolusu un
1 Yemek kaşığı şeker
Şerbeti için:
2 Su bardağı şeker
2 Su bardağı su
Üzeri için:
1 Paket krem şanti
1 Su bardağı süt
Yapılışı: Şeker ve yumurtalar bir kaba alınır mikserle çırpılır.
Un ve kabartma tozu eklenir pürüzsüz olana kadar çırpılır. Yağlanmış tepsiye
kek hamuru dökülür, fırında pişirilir. Fırından çıkan kek soğumaya bırakılır. 2
Su bardağı şeker teflon tencerede eriyip, karamelize olana dek sürekli
karıştırılır. 2 Su bardağı soğuk su dökülür, sertleşen şeker eriyene dek şerbet
pişirilir. Hazırlanan sıcak karamel şerbeti soğumuş olan kekin üzerine dökülür.
Kremasını hazırlamak için un, nişasta, şeker karıştırılır. Süt ilave edilir, üzeri
göz göz olana kadar pişirilir. Krema tepsideki şerbetli kekin üzerine dökülür.
Tatlı önce oda ısısında sonra da buzdolabında soğutulur. Krem şanti 1 su
bardağı sütle çırpılır, tatlının üzerine sürülür. Karamel şerbetli tatlı
buzdolabında 1 gece bekletildikten sonra ikram edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder