Köftesi İçin:
300gr. Kıyma
Bir parça ıslatılmış bayat ekmek
1 Soğan (rendelenmiş)
Maydanoz, tuz
Karabiber, pul biber, kimyon
Nane, kırmızı toz biber
Ayrıca:
4 Patlıcan (uzun olanlarından)
Domates ve biber dilimleri
1 Yemek kaşığı salça
Yapılışı: Köfte malzemeleri yoğurma kabına alınır, köfte yoğrulur ve yuvarlak şekiller verilir. Köfteler hafifçe kızartılır. Patlıcanlar alacalı soyulur, boydan dilimlenir. Patlıcanlar tuzlu suda bekletilir, yıkanır, kızdırılmış yağda kızartılır. Kâğıt havluda fazla yağları alınır. İki patlıcan dilimi artı şeklinde üst üstte koyulur. Ortasına 1 köfte konur ve bohça şeklinde kapatıldıktan sonra tepsiye ters çevrilip koyulur. Diğer patlıcanlar da aynı şekilde hazırlanır. Üzerlerine domates ve biber dilimleri konur, kürdan batırılır. Salçayla 1 küçük kâse su karıştırılır ve patlıcanların üzerlerine, tepsiye dökülür. Köfteli islim kebabı fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder