3 Yumurta
125gr. Margarin
1,5 Su bardağı şeker
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı kuru üzüm
3 Su bardağı un
9 Kuru kayısı
9 Kuru incir
1 Portakal kabuğu rendesi
1 Kabartma tozu
2 Vanilya
Yapılışı: İncir ve kayısılar
küçük küçük doğranır, bir kaba alınır. Üzümle ılık su ilave edilir karıştırılır
ve bir kenarda bekletilir. Ayrı bir kapta yumurtalarla şeker mikserle çırpılır.
Eritilmiş margarinle yoğurt konur, çırpmaya devam edilir. Kabartma tozuyla
vanilyalar unla birlikte karıştırılır ve elenir. Yumurtalı karışıma katılır
karıştırılır. Kuru meyveler süzülür, fazla suları sıkılır. Meyvelere biraz un
serpildikten sonra karıştırılır. Portakal kabuğu rendesiyle kuru meyveler, kek
hamuruna katılır karıştırılır. Kek hamuru yağlanıp unlanmış kalıba dökülür,
fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder