17 Kasım 2014 Pazartesi

Soya Soslu Kabak ve Soya Soslu Pirinç


450gr. (3 küçük boy) kabak
1 Küçük soğanın suyu 
1 Su bardağı uzun taneli jasmin pirinç
Yarım kahve fincanı+1,5 yemek kaşığı soya sosu
1 Kahve fincanı sıvı yağ
Karabiber, pul biber, toz zencefil
Kırmızı toz biber
Yapılışı: Yarım kahve fincanı soya sosu, yağ, soğan suyu, baharatlar karıştırılır. Geniş bir kaseye dilimlenmiş kabaklar konur. Soya soslu karışım ilave edilir ve karıştırılır. Kabaklar buzdolabında 4 saat bekletilir. Kabaklar sosuyla birlikte tavaya alınır ve dirili kalacak şekilde pişirilir. Sonra da süzgece alınıp sosu süzülür. Tencereye yeterince su konur kaynatılır. Pirinç, kabaktan çıkan sos (1 çay bardağına yakın sos çıktı), 1,5 yemek kaşığı soya sosu, gerekirse tuz ilave edilir karıştırılır. Üzerine tencerenin kapağı kapatılır en kısık ateşte pişirilir. Tencerenin kapağı açılır ve pirinç soğutulur. Kabaklar ve pirinç buzdolabında soğutulduktan sonra birlikte servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar