13 Ağustos 2012 Pazartesi

Şekerpare



1 Yumurta

125gr. Yumuşak margarin

Yarım su bardağı pudra şekeri

1 Su bardağından 2 parmak eksik irmik

Aldığı kadar un

1 Kabartma tozu, 1 vanilya

Şerbeti için:

2 Su bardağı şeker

2 Su bardağı su

Çeyrek limonun suyu

Yapılışı: Margarin, pudra şekeri, yumurta karıştırılır. Un, irmik, vanilya, kabarma tozu eklenir. Ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamurdan küçük parçalar koparılır, yuvarlak şekiller verilir. Yağlanmış tepsiye dizilip üzerlerine fıstık batırılır. Hazırlanan şekerpare fırında pişirilir. Şerbet malzemeleri tencere alınır, kaynatılır. Soğuk tatlının üzerine sıcak şerbet dökülür. Tatlı 1 gece dinlendirildikten sonra servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar