1 Yumurta
125gr. Yumuşak margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 Su bardağından 2 parmak eksik irmik
Aldığı kadar un
1 Kabartma tozu, 1 vanilya
Şerbeti için:
2 Su bardağı şeker
2 Su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Yapılışı: Margarin, pudra şekeri, yumurta karıştırılır. Un, irmik, vanilya, kabarma tozu eklenir. Ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamurdan küçük parçalar koparılır, yuvarlak şekiller verilir. Yağlanmış tepsiye dizilip üzerlerine fıstık batırılır. Hazırlanan şekerpare fırında pişirilir. Şerbet malzemeleri tencere alınır, kaynatılır. Soğuk tatlının üzerine sıcak şerbet dökülür. Tatlı 1 gece dinlendirildikten sonra servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder