4 Mart 2013 Pazartesi

Yoğurtlu Köfteli Kebap



Kıyma, rondodan geçirilmiş bayat ekmek, rendelenmiş soğan, ince doğranmış maydanoz, yumurta, tuz, karabiber, pul biber, nane, kimyon, kırmızı toz biber bir kapta yoğrulur. Köfte şekilleri verilir kızartılır. Biber salçasıyla domates salçası sıvı yağla birlikte kavrulur. Yeterince su eklenir, koyuca sos kıvamında bir sos pişirilir. Pideler doğranır, yağ koymadan tavada ısıtılır. Servis tabağına pideler alınır, üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Köfteler dizilir, köftelerin üzerlerine salçalı sos gezdirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar