1 Paket pötibör bisküvi
1 Paket krem şanti
1 Paket vanilyalı puding
1 Paket kahve (tek içimliklerden)
1 Yemek kaşığı tereyağı
4 Adet Muz
Süt, hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: 1 Su bardağı sütle kahve karıştırılır. 1 Su
bardağı+çeyrek su bardağı sütle birlikte krem şanti çırpılır. Bisküviler
kahveli sütle ıslatılır ve tepsiye dizilir. Üzerine krem şanti sürülür,
dilimlenmiş muzlar dizilir. Üzerine tekrar kahveli sütle ıslatılmış bisküviler
dizilir (elinizdeki malzeme bitene dek bu şekilde devam edin). En üstüne krem
şantiyi sürülür, buzdolabına kaldırılır. Puding süt ve tereyağıyla birlikte
üzerinde yazan tarife göre pişirilir (pudingi süt miktarını yarım su bardağı
azaltarak pişirdim). Puding soğuyunca pastanın üzerine dökülür. Pastanın üstüne
boca hindistan cevizi serpilir, istenilen şekilde süslenir. Muzlu bisküvi
pastası buzdolabında birkaç saat bekletildikten sonra servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder