İçli köftenin tarifini Posta Gazetesinin verdiği Türk Yemekleri ekinden aldım. Tadı pek içli köfteye benzemese de güzel bir köfteydi. İçli köftenin iç malzemesinde 1 çay bardağı ceviz içi, 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık vardı ben cevizsiz ve fıstıksız yaptım.
500gr. Kıyma
500gr. İnce bulgur
1 Çay bardağı irmik
3 Küçük patates (haşlanmış)
4 Küçük soğan
3 Yemek kaşığı un
3 Su bardağı kaynar su
Kırmızı toz biber, tuz
Pul biber, karabiber
Sıvı yağ, maydanoz
Yapılışı: Kaynar su, tuz ve bulgur karıştırılır. Üzerine bir tepsi kapatılır, bir kenarda bekletilir. Soğanlar ince ince doğranır, sıvı yağla birlikte kavrulur. Kıyma ilave edilir kavrulur. Pul biber, karabiber, kırmızı toz biber, ince doğranmış maydanoz, tuz konulur karıştırılır. Kıymalı iç ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Bulgura rendelenmiş patates, un, irmik, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, tuz, gerekirse ara ara su katılır iyice yoğrulur. Bulgurlu hamurdan parçalar koparılır, kâse şekline getirilir. İçlerine kıymalı içten doldurulur, sıkıştırılarak kapatılır. Kızdırılmış yağda içli köfteler kızartılır.
0 yorum:
Yorum Gönder