1 Mayıs 2012 Salı

Fırında Kıymalı Patlıcan



Kırmızı biber, yeşil biber, soğan yemeklik doğranır ve sıvı yağda kavrulur. Tavuk kıyması da eklenip kavrulur. Domatesler rendelenir, kıymaya ilave edilir ve pişirilir. İnce kesilmiş maydanoz, biber salçası, biraz sıcak su, soya sosu, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, kekik eklenir pişirilir. Patlıcanlar küp küp kesilip kızartılır. Kızarmış patlıcanların yarısı tepsiye konur. Üzerine kıymalı harcı dökülür. Kalan patlıcanlar da harcın üzerine konur. Üstüne domates dilimleri koyulur ve biraz sıcak su dökülüp, fırında pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar