1kg. Kırık pirinç
1 Paket Knorr zeytinyağlı dolma harcı
1,5 Su bardağı sıvı yağ
4 Su bardağı su
Maydanoz, tuz, karabiber, yenibahar
Yeteri kadar dolmalık biber
Yapılışı: Sıvı yağda pirinçler kavrulur. Dolma harcı, tuz, karabiber, yenibahar, maydanoz eklenir ve kavrulmaya devam edilir. 4 Su bardağı su konulup pirinç suyu çekene kadar pişirilip ocaktan alınır soğumaya bırakılır. Harç soğuyunca veya ılınınca temizlenip yıkanmış dolmalık biberlerin içlerine doldurulur. Dolmalar tencereye konup ağızları domates dilimleriyle kapatılır. Tencereye yeteri kadar su ilave edilir ve dolmalar kısık ateşte pişirilir. Soğuyunca servis edilir.
1 yorum:
blogunuzu gezindim:)
gonlunuze saglik
sevgilerimi yolluyorum
Yorum Gönder