23 Temmuz 2012 Pazartesi

Etli Karnıyarık



Kuşbaşı kesilmiş kemiksiz koyun eti az sıvı yağda rengi dönene dek kavrulur. Yeterince su eklenir, et yumuşayana kadar haşlanır. Yemeklik doğranmış soğanla yeşil biberler sıvı yağla birlikte kavrulur. Haşlanan et katılır karıştırılır. Doğranmış mantar ilave edilir kavrulur. Salça, doğranmış maydanoz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, tuz eklenir ve 1-2 dakika daha kavrulur. Haşlanan etin suyu ilave edilir, açık kıvamlı sos haline gelene kadar pişirilir. Süzülür ve bir kenarda bekletilir. Patlıcanlar karnıyarıklık hazırlanır, tuzlu suda bir süre bekletildikten sonra yıkanır. Patlıcanlar kızartılıp, kâğıt havluda fazla yağları alınır. Tepsiye dizilir, içlerine etli harçtan konur. Etli harcın süzülmüş olan salçalı suyu da tepsiye dökülür. Etli karnıyarıkların üzerlerine dilimlenmiş biber ve domatesler konulduktan sonra fırında pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar