250gr. Margarin
3 Yumurta
1,5 Su bardağı şeker
1 Su bardağı süt
2 Su bardağı un
50gr. Kakao
1 Kabartma tozu
Ayrıca:
Yarım su bardağı süt
Üzerine:
1 Paket çikolata sosu
2 Su bardağı süt
Yapılışı: Margarin eritilir yarısı karıştırma kabına alınır. Margarine süt, şeker, kakao eklenir mikserle çırpılır. Bu karışımın 1 su bardağı ayrılır, buzdolabına kaldırılır. Karıştırma kabında kalan kakaolu karışıma kalan margarin ve yumurtalar ilave edilir çırpılır. Unla, kabartma tozu konulup çırpıldıktan sonra yağlanmış borcama dökülür ve fırında pişirilir. Kek sıcakken iri parçalara kesilir soğutulur. Ayrılan 1 su bardağı kakaolu karışıma yarım su bardağı süt eklenip kaynatılır. Kakaolu karışım sıcakken kekle karıştırılır. Hazırlanan kek streç folyo serilmiş büyük bir kâseye konur, biraz bastırılır. Buzdolabında 1 saat bekletilir, uygun bir servis tabağına ters çevrilir. Üzerine 2 su bardağı sütle pişirilmiş çikolata sosu sıcak olarak dökülür. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra üzerine hindistan cevizi serpilir, ikram edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder