30 Temmuz 2012 Pazartesi

Sebzeli ve Kıymalı Börek


5 Yufka

İçi için:

300gr. Kıyma

1 Patates, 1havuç

1 Kabak, 1 pırasa

1 Soğan, 1 yeşil biber

1 Kök ıspanak, 10 mantar

Dereotu, maydanoz

Kırmızı toz biber, pul biber,

Karabiber, tuz

Sıvı yağ

Sosu için:

3 Yumurta (sarısının biri ayrılmış)

1 Su bardağı süt

1 Su bardağı su

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yapılışı: Yemeklik kesilmiş soğan, yeşil biber, pırasa sıvı yağda kavrulur. Kıyma eklenir kavrulur. Patates, havuç, kabak rendelenir kıymaya ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. Küp kesilmiş mantar, ince kesilmiş ıspanak, dereotu, maydanoz, baharatlar, tuz konulur 5-6 dakika daha kavrulur. Sos malzemeleri bir kaba alınıp çırpılır. İri parçalara bölünmüş yufkalar tepsiye aralarına sosundan sürülerek ve sebzeli kıymalı içten serpilerek döşenir. Böreğin üzerine az sıvı yağla çırpılmış yumurta sarısını sürülür. Çörekotu, susam, haşhaş serpilir ve fırında pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar