5 Yufka
İçi için:
300gr. Kıyma
1 Patates, 1havuç
1 Kabak, 1 pırasa
1 Soğan, 1 yeşil biber
1 Kök ıspanak, 10 mantar
Dereotu, maydanoz
Kırmızı toz biber, pul biber,
Karabiber, tuz
Sıvı yağ
Sosu için:
3 Yumurta (sarısının biri ayrılmış)
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yapılışı: Yemeklik kesilmiş soğan, yeşil biber, pırasa sıvı yağda kavrulur. Kıyma eklenir kavrulur. Patates, havuç, kabak rendelenir kıymaya ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. Küp kesilmiş mantar, ince kesilmiş ıspanak, dereotu, maydanoz, baharatlar, tuz konulur 5-6 dakika daha kavrulur. Sos malzemeleri bir kaba alınıp çırpılır. İri parçalara bölünmüş yufkalar tepsiye aralarına sosundan sürülerek ve sebzeli kıymalı içten serpilerek döşenir. Böreğin üzerine az sıvı yağla çırpılmış yumurta sarısını sürülür. Çörekotu, susam, haşhaş serpilir ve fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder