350gr. Kuşbaşı tavuk göğsü (kemiksiz ve derisiz)
650gr. Patlıcan
3 Taze soğan
1 Taze sarımsak
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 Yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ, maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber
Yapılışı: Patlıcanlar alacalı soyulur, uzun uzun doğranır ve tuzlu suda bekletildikten sonra yıkanır. Hazırlanan patlıcanlar kızartılır, bir kenarda bekletilir. Taze soğanlarla taze sarımsak ince doğranır sıvı yağda birlikte kavrulur. Tavuk etleri eklenir kavurmaya devam edilir. Salçalar konur, 1-2 dakika daha kavrulur. Doğranmış maydanoz, tuz, baharatlar katılır karıştırılır. Tavukların üzerlerine kızarmış patlıcanlar dizilir, 2 su bardağı sıcak su konur ve yemek pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder