16 Temmuz 2012 Pazartesi

Patatesli Börek



4 Yufka

İçi için:

Haşlanmış patates

Soğan, salça

Sıvı yağ, margarin

Maydanoz, tuz

Sosu için:

1,5 Çay bardağı su

1 Çay bardağı sıvı yağ

1 Yumurta

Üzerine:

1 Yumurta sarısı

Susam

Yapılışı: Soğanlar yemeklik doğranır, sıvı yağ margarin karışımında pembeleşene dek kavrulur. Haşlanıp doğranmış patatesler eklenir kavrulur. İnce kesilmiş maydanoz, tuz eklenip ocaktan alınır. Tüm sos malzemeleri bir kaba konulur çırpılır. Yağlanmış tepsiye iri parçalanmış yufkalar, aralarına sostan sürerek ve patatesli içten koyularak döşenir. Üzerine kalan sos sürülür. 1 Yumurta sarısı çırpılıp, böreğin üzerine sürülür. Patatesli böreğin üzerine susam serpilir ve fırında üstü kızarana kadar pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar