4 Yufka
İçi için:
Haşlanmış patates
Soğan, salça
Sıvı yağ, margarin
Maydanoz, tuz
Sosu için:
1,5 Çay bardağı su
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Yumurta
Üzerine:
1 Yumurta sarısı
Susam
Yapılışı: Soğanlar yemeklik doğranır, sıvı yağ margarin karışımında pembeleşene dek kavrulur. Haşlanıp doğranmış patatesler eklenir kavrulur. İnce kesilmiş maydanoz, tuz eklenip ocaktan alınır. Tüm sos malzemeleri bir kaba konulur çırpılır. Yağlanmış tepsiye iri parçalanmış yufkalar, aralarına sostan sürerek ve patatesli içten koyularak döşenir. Üzerine kalan sos sürülür. 1 Yumurta sarısı çırpılıp, böreğin üzerine sürülür. Patatesli böreğin üzerine susam serpilir ve fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder