16 Temmuz 2012 Pazartesi

Hindistan Cevizli Tatlı


3 Yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi rendesi

1 Su bardağı yoğurt

1 Kahve fincanı sıvı yağ

2 Kahve fincanı şeker

6 Kahve fincanı un

3 Yumurta

1 Kabartma tozu

1 Vanilya

File fındık

Şerbeti için:

3,5 Su bardağı şeker

4 Su bardağı su

Yapılışı: Şeker, yağ, yoğurt, yumurtalar, hindistan cevizi bir kaba alınır karıştırılır. Un, kabartma tozu ve vanilya ilave edildikten sonra karıştırılır. Hazırlanan hamur yağlanmış tepsiye dökülür. Üzerine file fındık serpilir fırında pişirilir. Şerbet malzemeleri tencereye konur kaynatılır. Tatlı soğuyunca üzerine ılık şerbet dökülür.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar