5 Yufka
Sosu için:
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı süt
2 Yumurta (sarsının birini ayırın)
100gr. Margarin
İçi için:
Peynir, maydanoz, pul biber
Yapılışı: Margarin eritilip, tüm sos malzemeleriyle birlikte bir kaba alınır ve karıştırılır. İç malzemesi de ayrı bir kapta karıştırılır. Yufkalar aralarına sostan sürülerek üst üstte konur. Kalan sos en üstteki yufkanın üzerine sürülür ve peynirli iç üstüne serpilir. Kenarlarından katlayarak kare haline getirilir. Börek 4 parça olacak şekilde kare kesilir. Sonra da küçük üçgenlere kesilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Çörekotu serpilir ve fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder