1 Su bardağı kırmızı mercimek
2 Su bardağı ince bulgur
1 Su bardağı sıvı yağ
5 Su bardağı su
2 Yemek kaşığı salça
5 Küçük kuru soğan
5-6 Taze soğan
Dilediğiniz kadar sarımsak
Maydanoz, tuz
Karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber
Yapılışı: Mercimek yıkanır ve 1 litre suyla birlikte
tencereye konulur. Mercimekler eriyene kadar kaynatılır. Mercimek sulu
kıvamdayken ocaktan alınıp içine bulgur ilave edilir karıştırılır. Üzerine
tencerenin kapağı kapatılıp, bulgurlar şişene dek bekletilir. Kuru soğanlar
yemeklik doğranıp, 1 su bardağı sıvı yağla birlikte kavrulur. Salça eklenip
kavrulduktan sonra mercimekli karışıma karıştırılır. Doğranmış taze soğanlar,
rendelenmiş sarımsaklar, tuz, baharatlar ve doğranmış maydanoz eklenip
karıştırılır. Şekil verilip, marulla birlikte ikram edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder