1 Eylül 2014 Pazartesi

Keşküllü Pasta


1 Paket pastaban
1 Paket Dr. Oetker keşkül
1 Paket Dr. Oetker kakaolu pasta kreması
1 Paket tek içimlik sıcak çikolata
1 Su bardağı sıcak su
Yarım kahve fincanı küçük doğranmış portakal kabuğu şekerlemesi
Süt, hindistan cevizi rendesi

Yapılışı: 1 Su bardağı sıcak su ve 1 paket sıcak çikolata karıştırılır soğutulur. Keşkül sütle birlikte pişirilir (paketin üzerinde 3,5 su bardağı süt koyun yazıyordu ben 2,5 su bardağı süt kullandım). Portakal kabuğu şekerlemesi keşküle ilave edilir karıştırılır ve keşkül soğumaya bırakılır. Pasta kreması paketin arkasındaki tarife göre hazırlanır (kremada margarin kullanılıyordu ben kullanmadım). Pastabanın alt kısmı sıcak çikolatanın yarısıyla ıslatılır (ıslatma suyunu hazır sıcak çikolata yerine kakao, şeker ve suyla da hazırlayabilirsiniz). Üzerine keşkül dökülür yayılır. Üzerine pastabanın üst kısmı koyulur ve kalan sıcak çikolatayla ıslatılır. Pastanın üzeri kakaolu pasta kremasıyla kaplanır (isterseniz üzerine hindistan cevizi serpin). Buzdolabında 1 gece veya birkaç saat bekletildikten sonra servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar